Tuesday, February 24, 2009

بازار نابسامان مسکن

بازار مسكن متعادل يا راكد؟

وزير مسكن: به سوي تعادل قيمت‌ها پيش مي‌رويم /

!!!كارشناسان: ركود بازار قـيـمـت‌هـا را كـاهـش نداد

بازار مسكن كه طي چند سال اخير دچار نوسان شده و با افزايش قيمت روبه‌رو بوده است چند وقتي است كه به زعم كارشناسان اين بخش در ركود به سر مي‌برد؛ البته مسوولان امر اين ركود را رسيدن به تعادل در بازار تعبير مي‌كنند و برخي سياست‌ها از جمله واحدهاي اجاره‌اي 99 ساله را در اين رسيدن به تعادل و كاهش تقاضا در بخش مسكن بي‌تاثير نمي‌دانند.

  به گزارش خبرنگار مسكن خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين زمينه مهندس محمد سعيدي‌كيا، وزير مسكن و شهرسازي با تاكيد بر اينكه تقاضا در بازار مسكن كم شده است، درباره اينكه آيا در قيمت مسكن تعديل ايجاد شده است؟ مي‌گويد: در حال حاضر مي‌توانم بگويم بازار مسكن به ويژه در شهرهاي بزرگ راكد شده است و واگذاري زمين‌هاي 99 ساله تا حدودي توانسته به تقاضاهاي اين بخش پاسخ دهد. در حال حاضر تقاضا در بازار مسكن كم شده و به سمت تعادل قيمت‌ها پيش مي‌رويم.

در همين زمينه رييس اتحاديه مشاوران املاك با اشاره به اينكه توازن عرضه و تقاضا در بخش مسكن در آينده‌ي نزديك رخ خواهد داد، اظهار مي‌دارد: اميدواريم اين روند سبب كاهش قيمت‌ها شود تا به قيمت‌هاي واقعي نزديك شويم.

مصطفي قلي خسروي مي‌افزايد: در شرايط فعلي بازار مسكن در ركود به سر مي‌برد و تا حدودي اين امر به ركود فصلي نيز برمي‌گردد. در بعضي نقاط كشور قيمت‌ها تا حدودي كاهش يافته است و احتمال اينكه با سياست‌هايي كه دولت در پيش گرفته و اجراي طرح 99 ساله مسكن بازهم قيمت‌ها كاهش پيدا كند، وجود دارد.

رييس اتحاديه مشاوران املاك تصريح مي‌كند: در حال حاضر قيمت مسكن در بازار به جايي رسيد است كه مردم كمتر تقاضاي خريد دارند، براين اساس مي‌توان اميدوار بود اين بازار به سمتي حركت كند كه قيمت‌ها شكسته شود؛ چراكه وقتي از كالايي استقبال نمي‌شود، بايد قيمت آن پايين بيايد.

به گزارش ايسنا، يك كارشناس مسكن هم در اين زمينه مي‌گويد: اگر بخواهيم قيمت مسكن سير نزولي پيدا كند بايد به سمت عرضه‌ي بيشتر در اين بخش حركت كنيم تا با اشباع شدن بازار قيمت‌ها نيز پايين بيايد.

سيدشمس‌الدين مجابي خاطرنشان مي‌كند: بايد شرايطي بوجود آيد تا با توليد بيشتر زمينه براي كاهش قيمت مسكن فراهم شود، از سوي ديگر اجراي طرح‌هايي مانند طرح 99 ساله مسكن نمي‌تواند چندان در اين زمينه تاثيرگذار باشد چراكه اين طرح براي گروه‌هاي كم‌ درآمد جامعه و خارج از كلان‌شهرهاست.

اين كارشناس مسكن ادامه مي‌دهد: در حال حاضر علاوه بر آن‌كه قيمت مسكن همچنان بالاست توليد نيز در اين زمينه بسيار پايين است و ساز و ساخت چنداني انجام نگرفته است

آذربايجان

معاون وزير مسكن

منوچهر خواجه دلويي ـ معاون امور ساختمان و مسكن وزارت مسكن و شهر‌سازي ـ مي‌افزايد: در حال حاضر آرامش بر بازار مسكن حاكم شده است و اگر ركود در بازار وجود دارد به ساخت و ساز برنمي‌گردد. در زمينه ساخت و ساز رشد خوبي داريم و حجمي‌ از تقاضا‌ها با واگذاري زمين‌هاي 99 ساله از بازار خارج شده‌اند.

وي تاكيد مي‌كند: در شرايط فعلي بازار مسكن به سمت تعادل حركت مي‌كند و در آينده نزديك به قيمت‌هاي واقعي در اين بخش خواهيم رسيد.

اما كارشناس مسكن ديگري معتقد است: ركود بازار مسكن هم نتوانسته قيمت‌ها را كاهش دهد.

كيوان شادمان اظهار مي‌دارد: در يك دوره به دليل هجوم سرمايه‌ها به اين بخش به يك‌باره قيمت مسكن افزايش يافت و در حال حاضر نيز با توجه به اينكه قيمت‌ها‌ ثابت باقي‌مانده و افزايشي نداشته‌ايم اما هنوز مسكن به اندازه‌اي گران است كه خريد آن از توان مالي بسياري از مردم خارج است.

وي با اشاره به سياست ساخت واحدهاي 99 ساله ابراز عقيده مي‌كند: اين سياست‌ها نتوانسته قيمت‌ها را مهار كند، چراكه زمين‌هاي 99ساله در خارج از مركزيت بحران يعني كلان‌شهرها واگذار مي‌شوند از اين رو نمي‌توانند بر بازار مسكن تا‌ثيرگذار باشند.

يك كارشناس مسكن

نصرالدين الياس‌زاده مقدم مي‌افزايد: ركود موجود در بخش مسكن از اجراي سياست‌هايي مانند زمين‌هاي 99 ساله نشات نمي‌گيرد، بلكه در حال حاضر به دليل رسيدن فصل سرما تا حدودي هر ساله در اين زمان توقف در خريد و فروش به وجود مي‌آيد در واقع بخشي از ركود به ركود فصلي برمي‌گردد.

وي مي‌افزايد: از سوي ديگر متناسب نبودن ميزان وام با قيمت مسكن در بازار سبب شده اثربخشي لازم در اين زمينه ايجاد نشود و در نتيجه بسياري از دارندگان اين وام نمي‌توانند مسكن مورد نياز خود را تهيه كنند.

تورج دانشور، كارشناس مسكن اعتقاد دارد: در حال حاضر به دليل رشد بي‌رويه قيمت مسكن خريد و فروش در بازار متوقف شده است و شواهد نشان مي‌دهد كه در شرايط فعلي قيمت‌ها پايين نخواهد آمد.

وي به خبرنگار ايسنا، وي ابراز عقيده مي‌كند: سياست‌ها بايد براي افزايش توليد مسكن در كشور آينده روشني داشته باشد؛ دولت‌ها براي مردم خانه نمي‌سازند بلكه خود مردم هستند خانه براي خود مي‌سازند.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه ركود و تورم در ساير بخش‌هاي اقتصادي كشور سبب شد سرمايه‌گذاران به سمت مسكن تمايل پيدا كنند، تصريح مي‌كند: هنوز مردم باور نكرده‌اند قيمت مسكن به اين اندازه يك باره افزايش پيدا كند به همين دليل در انتظار آينده هستند كه آيا قيمت‌ها كاهش پيدا خواهد كرد؟ در نتيجه اگر چاره جدي در اين بخش انديشيده نشود نه تنها قيمت‌ها در اين سطح باقي نمي‌مانند بلكه در آينده نزديك با افزايش قيمت نيز مواجه خواهيم شد.

اما پيروز حناچي معتقد است: در حال حاضر بازار مسكن پس از يك دوره رونق در ركود به سر مي‌برد و افزايش يا كاهشي در قيمت مسكن نداشته‌ايم و اين مساله سبب شده در انتظار آينده باشيم.

اين كارشناس مسكن با اشاره به اينكه بازار مسكن ارتباط مستقيمي ‌با سياست‌هاي اقتصادي دارد، ابراز عقيده كرد: اگر سياست‌ها بر مبناي تزريق نقدينگي از محل پول نفت باشد، افزايش قيمت در حوزه مسكن اتفاق مي‌افتد.

به عقيده حناچي بازار مسكن تابع عرضه و تقاضاست اما رشد ركود و عدم كاهش قيمت‌ها سبب شده بازار مسكن همچنان در بي‌رونقي به سر برد. 

هم معتقد است: ركود حاكم بر بازار مسكن يك توقف كوتاه در خريد و فروش مسكن است كه حتي به كاهش قيمت‌ها منجر نشده است. نيز به ايسنا مي‌گويد: به سمت تعادل قيمت‌ها در بازار مسكن حركت مي‌كنيم. زعفرانیه

No comments:

Post a Comment